We are sorry about our old website. A new Transrail website is under construction!


Transrail bidrar aktivt till kompetensutvecklingen för industriell design inom offentlig resandetrafik. Vi har t.ex. deltagit och delvis finansierat sammanställningen av "Resa i design", en guidebok om industriell design i kollektivtrafiken.

Boken handlar om design och design management för persontrafik, om designen av dess fysiska produkter, allmänna utrymmen och information till passagerarna. Design handlar om att skapa en resa i en funktionell miljö med människan i fokus. Det handlar om att resa bra, om välfärd.

Design är ett utmärkt redskap för att utveckla de företag som driver kollektivtrafik. Design är synlig, kundfokuserad och inspirerar på ett påtagligt sätt till ett holistiskt perspektiv.

Boken "Resa i design" är den slutliga redovisningen av ett forskningsprogram, fullföljt under ett antal år med finansiell support från bl.a. KFB (Kommunikationsforskningsberedningen) och Svenska Transportforskningsinstitutet. Den är skriven som en ovanlig guidebok, som beskriver hur design kan användas för att förbättra kollektivtrafiken och hur man kan förverkliga designarbetet. Den berör alla som på något sätt deltar i utvecklingen av kollektivtrafik.

Boken "Resa i design" omfattar 240 sidor i formatet 200x235 mm. Den är rikligt illustrerad med 500 bilder och grafik i fyrfärg.

Man kan beställa boken från Svensk Industridesign, (SVID) Swedish Industrial Design till en kostnad av ca 350 SEK (200 SEK per exemplar vid order om minimum 100 st. Priset är exklusive moms och frakt. Beställ den från SVID, Box 5501, SE 114 85 STOCKHOLM, Sverige, fax.nr:08-661 20 35, eller direkt från oss.

 

Design handlar om att resa bra.

blomma

Den här blomman, en dahlia med sina olikfärgade kronblad, är en symbol för kreativitet. Vi använder den för att beskriva framgångsrikt projektgruppsarbete genom samarbete inom flertalet discipliner. Man kan organisera sitt företag som hierarkier med fyrkantiga askar, som hjälper till att klargöra roller och ansvar, men arbeta inte på det sättet! Arbeta i projektgrupper, där alla områden av kompetens är relevanta för projektsamarbetet redan från början. Detta är inte nytt, men ska inte glömmas. Då förbättras chanserna till framgångsrika resultat och lyckad design.